3 trucuri esentiale pentru amenajarea bucatariei: Aerisirea eficienta

Săptămâna aceasta vom vorbi despre aerisire. Un alt factor deosebit de important în casele noastre, dar cu atât mai mult în amenajarea bucatariei. Oricât de frumos ar fi amenajat un spațiu, dacă nu ținem cont și de funcționalitate, am putea avea bătăi de cap pe termen lung. Când vorbim de aerisirea încăperilor, mucegaiul, condensul, mirosurile și alte efecte nedorite ale unei aerisiri necorespunzătoare, pot deveni un stres suplimentar în viața noastră. Așa că mai bine încercăm să evităm bătăile de cap.

Aerisire eficientă

În bucătărie avem abur, diferențe termice față de temperatura exterioară sau a celorlalte camere, condens și multe mirosuri îmbietoare…sau nu (dacă pătrund în pereți sau țesături). În funcție de mărimea și gradul de utilizare al bucătăriei, dacă îi asigurăm o ventilare/aerisire eficientă, efectul tuturor “factorilor de stres” de mai sus poate fi diminuat până la 0.
 
Sunt trei metode principale prin care putem asigura o aerisire eficientă a bucătăriei și nu în ultimul rând și un design deosebit. Funcționalitatea și ambianța pot fi bune prietene.
 
Prima recomandare: apelați la specialiști pentru a estima dimensiunea corectă pentru fiecare din elementele de aerisire a încăperii utilizate.
1. Fereastra, pe lângă lumina naturala, asigură și posibilitatea de a schimba aerul din încăpere, adică de a aerisi încăperea. Proiectată corect pentru volumul de aer din încăpere și pentru funcționalitatea încăperii, este un element foarte important pentru bucătăria noastră. 3 în 1…facem fotosinteză, respirăm aer curat și ne desfatam privirea cu imagini din exterior.
https://www.artimgroup.ro/home/3659-masa-extensibila-living-sandor-alba-4-scaune-k194-albenegre.html?search_query=SANDOR&results=8
2. Hota este din ce în ce mai utilizată, mai ales în open space-urile care câștigă teren astăzi în decorul interioarelor. Dacă bucătăria oferă posibilitatea ca hota să aibă evacuare afară, este minunat.

Volumul bucătăriei = Suprafața bucătăriei în mp * înălțimea bucătăriei.

De exemplu, dacă avem o bucătărie dreptunghiulară de 3 m lățime, 4 m lungime și o înălțime de 2.5 m, capacitatea recomandată a hotei ar trebui să fie:
 
Suprafața (3m*4m) * înălțimea (2.5m) * 12 = 12mp*2.5m * 12 = 360 m3/h
 
Noi vă recomandăm să luați puțină capacitate de rezervă, mai ales la bucătăriile mici, unde calculul va da sub 350m3/h.

3. Sistemele de ventilatie cu recuperare caldura sunt o soluție eficientă de ventilare a bucătăriei, mai ales dacă aveți condens sau umiditate crescuta. Acestea asigura un schimb de aer între interior și exterior, fără a se pierde căldura (iarna este de folos să nu dăm căldura afară). Și din punct de vedere al designului sunt o soluție potrivită pentru că sunt discrete, se montează în perete și au vizibile doar grilele de ventilație.

Un alt aspect important este că aceste sisteme sunt mai potrivite atunci când avem nevoie de o fereastră mai mare și modificarea acesteia ar afecta structura de rezistență.
 
Acestea sunt câteva sfaturi generale despre amenajarea bucatariei. Cum fiecare persoană este unică, bucătaria perfectă este și ea unică. Astfel, dacă doriți un décor al bucătăriei personalizat spațiului și nevoilor dumneavoastră și, nu în ultimul rând, eficient și functional, apelați cu încredere la serviciile unui decorator de interioare.
https://www.artimgroup.ro/design-modern/3810-set-de-bucatarie-margaret-3-260.html?search_query=BUCATARIE&results=569
SURSA DE INSPIRATIE CIL DESIGN - https://cildesign.ro/2020/10/10/3-trucuri-esentiale-pentru-amenajarea-bucatariei-aerisirea-eficienta/