0

Adu toamna in casa ta

Toamna este anotimpul care ne duce cu gândul la struguri, prune, gutui și cele mai spectaculoase culori ale anului, oferite de însăși mama natura care acum își leapădă frunzele multicolore. Asa cum anotimpurile se schimba, și casa ta ar putea să reflecte ceea ce se întâmplă afară, doar cu ajutorul câtorva accesorii. Chiar dacă ideea de a aduce toamna in casa ta poate părea o provocare, noi venim cu câteva idei din care să te inspiri pentru o amenajare perfectă. Totul este despre a adăuga căldură, culoare și despre a-ți exprima stilul.

1. Culorile sunt esențiale

Creează un spațiu primitor prin includerea culorilor specifice toamnei în designul casei tale. Pentru acest lucru, adaugă accesorii aurii, galbene și portocalii, în tandem cu nuanțe nude pentru un design echilibrat.

toamna in casa ta

2. Adu exteriorul în interior

Toamna aduce peisaje spectaculare, multicolore oferite de frunzele care își schimbă culoarea. Nimic nu va reda mai bine o atmosferă de toamnă în casa ta decât o vază, chiar una supradimensionata, în care sa aranjezi frunze de diferite forme și mărimi. Frunzele se vor găsi la tot pasul, le vei putea alege din parc pe cele care îți plac. Așează-le într-o vază cu un design vintage, care să aibă de preferat o culoare cladă, și poziționează-le pe masă sau pe podea.

toamna in casa ta

3. Pregătește-te de frig

Pregătește-ți casa de sezonul friguros cu materiale groase, precum lâna. Nu ezita sa le folosești  în dormitor, la așternuturi, sau în living sub formă de pătură/cuvertură pentru pat. Alege lână de culori neutre, spre exemplu gri, bej sau maro, iar totul se va îmbina armonios în design-ul încăperii.

https://www.artimgroup.ro/home/22159-canapea-deosebita-paris-ii-230cm-gri-argintiu-tapitata-in-catifea-cod-40148.html

4. Textura face diferența

Orice încăpere pare incompleta fără texturi, indiferent de sezon. Cel mai simplu mod prin care poți insera diverse texturi în amenajare este cu ajutorul pernelor. Alege perne de diferite culori, modele și materiale. Pentru a reda paleta culorilor de toamna la tine în casa alege nuanțe calde de galben, maro și portocaliu.

perne
https://www.artimgroup.ro/search?controller=search&orderby=position&orderway=desc&search_query=PERNE

5. Micile accente

Coșulețele spre exemplu sunt un accesoriu ce va fi mereu de efect. Sunt în același timp accesibile și practice, mărind spațiul de depozitare al casei. Cumpără câteva coșuri de diferite dimensiuni, pe care apoi le poți poziționa în living sau la intrarea în casă.

toamna in casa ta

6. Oferă o atmosferă caldă cu lumânări

Lumânările au acel efect magic, care schimbă total atmosfera încăperii odată aprinse. Ele oferă o ambiență plăcută și primitoare. Poziționează-le în living, pe masa de cafea sau pe comodă. În sezonul rece, când ziua este mai scurta, acestea devin o rază de lumină ce emană energie în încăpere.

lumanari

Acestea sunt câteva sfaturi generale despre cum îți poți aduce toamna in casa ta. Cum fiecare persoană este unică, casa fiecăruia este și ea unică. Astfel, dacă doriți un décor personalizat, amenajat și iluminat conform nevoilor dumneavoastră, apelați cu încredere la serviciile unui designer de interioare.

SURSA DE INSPIRATIE - CIL DESIGN  https://cildesign.ro/2020/09/11/adu-toamna-in-casa-ta/