0

Cum poti sa creezi o camera “cool” pentru copilul tau preadolescent

   

   Atunci când iei decizia de a amenaja camera unui preadolescent trebuie să ți cont de părerea lui. Dormitorul trebuie creat în funcție de personalitatea și dorințele acestuia, fiind un spațiu liniștitor și primitor în care să se regăsească. Noi îți vom prezenta cele mai bune sfaturi de care ar trebui să ți cont pentru a realiza o camera extraordinară, sau șmecheră cum ar spune chiar el/ea, care să rămână și utilă în același timp.

  1.     Comunică cu persoana care va sta în acea cameră

Copilul este cel ce va trebui să își pună cel mai mult amprenta pe acel dormitor. Lasă-l să își dea frâu liber imaginației dar bineînțeles, sub îndrumarea voastră, a părinților. Accesoriile sunt foarte importante, fiind cele care dau personalitate aparte fiecărei încaperi, așa că la acest capitol ar fi recomandat să îi dai libertate totală.

  1.   Investește în mobilă ce nu se demodează

Mobilierul destinat pentru copiii mai mici captează atenția, fiind drăguț și foarte estetic, dar te poți lasă cu ușurință dus(ă) de val. Important este să gândești în perspectivă și la dorințele copilului, care cu siguranță își va dori cu trecerea timpului alt tip de mobilier. Alegând un mobilier care nu se demodează și poate fi folosit tinând pasul cu  creșterea copilului, vei economisi timp și mulți bani cheltuiți altfel în plus.

Pat pentru copii INES https://www.artimgroup.ro/livrare-rapida/11445-pat-pentru-camera-copii-ines-gri-design-clasic.html

  1.   Alege mobilă multi-funcțională

Este foarte important să cumperi mobilă cu cât mai multe funcții pentru a evita supraagloerarea, cât și pentru a fi adaptată cu ușurință odată cu cererile coplului. Spre exemplu, alege un pat cu sertare sub saltea pentru mai mult spațiu de depozitare, sau un birou încorporat într-un dulap, pentru a evita dispunerea inutilă a prea multor corpuri de mobilier. Copilul tău va aprecia și se va bucura de o cameră aersită și eficientă.

                                                           Pat dublu laguna – www.artimgroup.ro
 
  1.   Plasează și obiecte educative

Nu ține cont numai de culori și mobilier. Copilul este în plină dezvoltare, așa că are nevoie și de obiecte cu ajutorul cărora va învăța. Asigură-te că o să aibă în dormitor cărți, jocuri educative și device-uri interactive. În acest fel, se va distra învățând. Include-le de la început în planul de amenajare.

  1.   Tapetul face diferența

Tapetul este elementul ce reflectă cel mai bine personalitatea persoanei care stă în acea cameră. În cele mai multe cazuri se folosește un tapet cu nuanțe de roz pentru fete și unul albastru în cazul băieților. Însă există mai multe posibilități ce sunt mult mai estetice. Modelele geometrice împreună cu nuanțele stridente sau neutre vor fi primele ce vor capta atenția atunci când se va intra în dormitor.

  1. https://www.lustredelux.com/home/49279-tablou-decorativ-miau-815470-stil-modern-schuller.html
  2.   Lumina

Că în orice încăpere, camera copilului ar trebui să aibă mai multe surse de iluminat. Lumina ambientală este cea principală, poate fi amplasată în mijlocul tavanului sau dispusă pe laterale astfel încât să lumineze uniform întreaga cameră. Alege modele interesante sau colorate ce captează atenția. Lămpile poziționate pe noptieră sunt foarte utile pentru citit și activități desfașurate înainte de somn. De asemnea, este obligatorie și o lampă de birou, de preferat cu lumină neutră sau rece.

Produse in conformitate cu normele europene, ideale pentru a da siguranta si confort micutului tau, la indemana pentru tine pe: https://www.artimgroup.ro/12-copii-tineret

SURSA DE INSPIRATIE:

https://cildesign.ro/2020/05/15/cum-poti-sa-creezi-o-camera-cool-pentru-preadolescentul-tau/?fbclid=IwAR0WaIZJ8Kl-mIT1G8iFO9lp6lLJ_oFYreKC-2M9GSFq90lp5npvfrExxl8