0

Cum sa creezi pas cu pas dormitorul pentru cele mai frumoase vise

Dormitorul ar trebui să fie un sanctuar care să exprime culorile preferate, emoțiile și sentimentele tale, un loc în care lași toate problemele și stresul vieții cotidiene. Noi îți vom prezenta niște sfaturi utile pentru localizarea și amenajarea acestuia, astfel încât să creezi un spațiu ideal pentru evadare.
LOCAȚIA
1. Cea mai bună amplasare a unui dormitor în cazul unei case cu etaj este deasupra unui spațiu liniștit precum un biroul, sau a unui dormitor aflat la parter. Este nerecomandat să îl amenajezi desupra garajului, bucătăriei sau a băii principale.
2. În cazul unui apartament sau a unei case cu un singur nivel, cea mai bună locație este cât mai în spate, de la mijlocul casei până în spatele acesteia. Un dormitor ideal este ferit de agitația prezentă în încăperile principale.
Dormitor amplasat in partea din spate a apartamentului
ARANJAREA
1.Alege culori neutre
În locul culorilor stridente, tonurile monocromatice îți vor relaxa ochii și vor crea o atmosferă caldă. Accentele de albastru, lavadă sau verde sunt considerate liniștitoare. Nuanțele de maro și mici nuanțe de vișiniu oferă o atmosferă primitoare.
2.Less is more
Un dormitor ar trebui să fie simplu, primitor și elegant, indiferent de stilul în care îl decorezi. Pentru a te mișca ușor ar trebui să lași minimum 90 cm între pat și pereții laterali. Mobilează încăperea doar cu strictul necesar. Paturile, noptierele, dulapurile, birourile/măsuțele de machiaj cu scaune sunt necesități. Accesoriile trebuie bine gândite și minimaliste, precum o piesă de artă, lumânări parfumate și cel mult o plantă decorativă. Simplitate și eficientă.
3.Alege dimensiunile potrivite pentru mobilă
În funcție de dimensiunea dormitorului, trebuie să te gândești bine la ce fel de mobilă s-ar potrivi. Un dormitor mic nu necesită un pat care să acopere întreaga cameră, dulapuri mari, comode, lustre prea mari, etc. Totul trebuie să fie minimalist, astfel încât să dea senzația de spațiu generos. Dacă doritorul este mare, ai posibilatea de a adăuga mai multe piese de mobilier, însă și în acest caz, este de preferst stilul minimalist. De reținut este că într-un dormitor mare, accesoriile trebuie alese cu grijă, nici prea mici pentru că astfel ar părea pierdute într-un spațiu așa de mare, dar nici prea mari pentru a nu da senzația de supraaglomerare.
4.Include multe lumini
Într-un dormitor este bine ca luminile să acționeze ca niște ,,straturi’’ , formate din lustră principală din mijlocul încăperii și lămpi mai mici pentru citit sau alte activități. Achiziționați lămpi și lustre cu un model interesant sau colorat care să se integreze foarte bine în designul încăperii și optați pentru o lumina caldă, deoarece acestea sunt detaliile ce fac dormitorul special.
5.Texturile fac atmosfera
Texturile vor oferi dormitorului o atmosfera subtilă, caldă și primitoare, transformându-l în locul ideal pentru reîncărcat bateriile. Utilizează perdele, draperii, covoare, cuverturi, perne decorative din materiale fine sau catifelate: mătase, satin, lână, catifea. Variază texturile și efectul va fi pur și simplu irezistibil.
SURSA DE INSPIRATIE: CIL DESIGN
Dacă ți-a plăcut acest articol, dă-ne de stire cu un like sau share. Astfel vom putea pregăti mai multe articole potrivite pentru tine.