7 trucuri pentru amenajarea unui birou productiv la tine acasă

Designul biroului de acasă este foarte important dacă ai nevoie de un spațiu de lucru în propria locuință. Văzut în trecut ca un lux, biroul de acasă este astăzi o necesitate, dat fiind faptul că tot mai multe persoane fie au program de lucru flexibil, fie lucrează numai de acasă.
Deci cum poți crea un spațiu care asigură o atmosferă productivă unde nu vei fi întrerupt?
1.LOCAȚIA
Primul și cel mai important lucru de care trebuie să ții cont este locația biroului, luând în considerare serviciul și stilul de lucru. Dacă serviciul tău cere liniște și intimitate, un spațiu separat în curte, un garaj sau o mansardă sunt cele mai potrivite soluții.
Pe de altă parte, dacă serviciul constă într-o mică afacere de acasă, dar în același timp trebuie să ai grijă și de copii, ai avea nevoie de un spațiu apropiat de bucătărie sau de sufragerie.
Dacă nu ai niciun spațiu liber, un dormitor nefolosit sau colțul unui dormitor sau a unei sufragerii poate funcționa de minune dacă este bine gândit.

Birou in balcon
2.SCAUNUL ȘI BIROUL
Alegerea potrivită a scaunului și a biroului este esențială. Alege un birou care este destul de lat încât să încapă pe el laptopul/calculatorul și alte obiecte necesare pentru a lucra. Ideal, masa ar trebui sa aibă minimum 120 cm lățime și 70-75 cm înălțime.
De asemena, investește într-un scaun de bună calitate care este confortabil și dacă este posibil ajustabil (gâtul și spatele tău îți vor mulțumi).
3.LUMINA NATURALĂ ȘI PRIVELIȘTEA
Lumina bună este decisivă pentru orice birou. Alege o locație cu multă lumină naturală și o priveliște frumoasă dacă este posibil. Poziționează masa spre fereastră, astfel încât monitorul să nu fie afectat de undele de lumină. Jaluzelele translucente pot reduce orice rază de lumină, fără a întuneca încăperea. Poti intensifica lumina naturală prin adăugarea unor oglinzi și prin culorile deschise ale pereților. Lămpile de podea pozitionate in colțurile încăperii și un tavan deschis la culoare vor asigura o lumină generală bună. Adaugă o lampa de birou pentru a împiedica umbrele și pentru extra lumină pe timpul serii.
Nu ai priveliște? Poziționează masa cu fața spre ușă sau spre un loc cu orice fel de arta inspirațională situată deasupra mesei. În ambele cazuri, îți vei odihni privirea și vei avea ceva pe care sa te concentrezi atunci când ridici privirea.

Birou amenajat in dormitorul de oaspeți, poziționat cu fața la fereastra
4.ACCESORIZEAZĂ ȘI PERSONALIZEAZĂ
Nu-ți sacrifica propriul stil! Cea mai bună parte atunci când lucrezi de acasă este aceea ca tu poți decide cum vrei să arate biroul tău. Potriveste designul biroului cu cel al casei. Gândeste-te la ceea ce te inspiră. Poate fi o piesă de artă, o colecție de obiecte sau o culoare înviorătoare.
Include aceste note personale când îți planifici designul biroului de acasă. Îți vor face ziua mai bună, simțindu-te ca acasă.

Birou accesorizat si personalizat
5.ASCUNDE/ELIMINĂ CABLURILE
Device-urile wireless oferă un spațiu de lucru mai sigur. Imprimantele, scanerele, tastaturile, mouse-urile fără fir sunt o modalitate de a nu avea la vedere o mulțime de cabluri, ce dau o senzație de supra aglomerare.
Cu toate acestea, dacă nu aveți echipament wireless, puteți ascunde 99% din cabluri. Puteți face acest lucru cu țevi de PVC, benzi de fixare cu Velcro sau fasete de plastic.
6.FII VERDE!
Lucrând de acasă este mai bine decât într-o clădire cu un mediu sufocant, dar tot ești în interior. Cu toate acestea, verdețurile te pot ajuta să aduci exteriorul în interior. O plantă, de exemplu, aduce o ușoară sursă de viață și culoare în încăpere. Plantele sau pereții verzi au devenit tot mai populari deoarece fiind mai mereu cu ochii în monitor sau în ecranul telefonului, un accent de verde ne ajuta să fim mai conectați cu natura.

Birou intr-un colt al dormitorului
7.EVITĂ AGLOMERAREA DE HÂRTII
Chiar trebuie să păstrezi toate acele documente? Specialistii recomandă digitalizarea agendelor și păstrarea unui calendar online. Tot ce ai nevoie este literalmente la un click distanță, făcându-ți munca mai usoară. De asemenea, poți recicla hârtii de care nu mai ai nevoie, ajutând astfel mediul înconjurător.
Sursa de inspiratie - Articol publicat pe pagina de Facebook: CIL DESIGN
#biroulatineacasa #sfaturipentruamenajarebirou #birouriscandinave #birourivintage #birourimoderne #artimgroup