0

Definitia simplitatii, rafinamentului si bunului gust - Stilul Minimalist

Designul minimalist, actual si accesibil

Trendurile in materie de design interior se schimba cu repezicune insa un trend aparut recent, pe piata, pare ca nu se va demoda prea curand. Este vorba despre designul minimalist, cunoscut ca 'Scandinav" sau "Nordic", un trend care cucereste atat prin simplitatea sa cat si prin idea de lux si rafinament pe care o exprima.

https://www.artimgroup.ro/home/836-set-masa-lemn-masiv-4-scaune-nolan-design-scandinav.html?search_query=enzo&results=17

Istoria acestuia este relativ recenta, curentul minimalismul aparand la sfarsitul anilor 60-inceputurile anilor 70’.Daca am asocia designul ,,minimalist’’ cu un cuvant atunci ar fi ,,simplitate ‘’,caracteristica de baza a acestui tip de amenajare fiind spatiul aerisit cu putine accesorii ,insa de efect,mobila simpla in linii drepte practic lipsita de detalii, corpuri de iluminat care asemeni mobilei au forme simple, geometrice in  special cuburi, sfere, arcuri de cerc, linii drepte sau arcuite si accesibilitate’’datorita gamei variate de mobila, corpuri de iluminat specifice stilului minimalist astfel amenajarea unui astfel de interior nu va va lua prea mult timp.

https://www.lustredelux.com/home/41912-lustra-design-scandinav-beryl-976e.html

Culorile de baza ale acestui stil sunt nuante neutre cum ar fi gri, alb, nuante de negru sau chiar cafeniu, iar jocurile dintre  deschis /intunecat lumina si umbra, sunt binevenite atat pentru un confort vizual cat si pentru pastrarea ideii de spatiu bine iluminat si aerisit. Minimalismul se bazeaza prioritar pe lumina naturala astfel recomandam corpuri de iluminat de mici dimensiuni  care emana o lumina calda sau rece si totusi placuta .

Astfel recomandarea noastra ar  fi pendulele si lampele de masa din gama Varas.Realizate din elemente metalice si led-uri ,gama Varas va conferi casei dumneavoastra un aspect minimalist ,o ambianta calda si placuta.

Intreaga familie aferenta o gasiti pe: https://www.lustredelux.com/home/51449-lustra-varas-373342-stil-modern-schuller.html?search_query=varas&results=40