8 soluții practice și creative pentru depozitare și organizare

Niciodată nu va fi destul spațiu de depozitare. Din fericire există idei creative ce îți vor oferi mult mai mult spațiu. Dacă locuința ta este supraîncărcată, este timpul sa te organizezi și să pui in aplicare următoarele soluții pe care ți le propunem.
Rafturi prinse de tavan
1. MONTEAZĂ RAFTURI DE-A LUNGUL PEREȚILOR ÎNCĂPERII.

Niciun spațiu al încăperii nu este mai nefolosit decât cei 30 cm ai peretelui de sub tavan. Poți face acest spațiu folositor prin montarea unor rafturi de-a lungul perimetrului pereților, ce vor oferi mult mai mult spațiu de depozitare.
Masca calorifer
2. UTILIZEAZĂ CALORIFERUL PE POST DE RAFT
Având in vedere faptul că nu putem trăi fară ele 4-5 luni din an, am putea de asemenea să folosim caloriferele pentru depozitare. Confecționarea propriului raft sau cumpărarea unei măsti de calorifer pot fi bune soluții din punct de vedere estetic dar și pentru siguranță.
Pat dublu cu sertare - www.artimgroup.ro
https://www.artimgroup.ro/design-modern/10404-pat-dublu-modena.html
Pat dublu Modena - 140 cm sau 160 cm confectionat din lemn masiv si tapiterie din textil.
3. CUMPĂRĂ UN CADRU DE PAT CU SERTARE

Paturile cu spatii de depozitare sunt unele dintre cele mai banale trucuri, dar și printre cele mai bune. Un cadru cu sertare îți poate da la fel de mult spațiu de depozitare precum un dulap. Fie că folosești acele sertare pentru haine, fie pentru documente sau colecția de filme, decizia îți aparține. Poti găsi diverse modele pentru astfel de paturi aici. Dacă un cadru cu sertare este prea costisitor sau greu de realizat, poți depozita obiecte sub pat, de preferat in cutii, pentru a ține lucrurile organizate.
Suport haine
4. OPTEAZĂ PENTRU UN SUPORT DE HAINE

Daca dulapul tău este plin sau daca nu ai loc pentru un dulap, un suport pentru haine este cea mai bună soluție. În plus, faptul că tot timpul hainele vor fi la vedere te va determina să le mentii mai organizate.
Carucior baie
5. FOLOSEȘTE CĂRUCIOARE
Montarea rafturilor poate fi destul de dificilă. De aceea, dacă nu vrei să te complici poți cumpăra un cărucior mai ales pentru depozitarea prosoapelor și a produselor de îngrijire din baie.
Cutiilor, coșuri și lăzi pentru organizarea dulapului
6. FOLOSEȘTE CUTII, COȘURI ȘI LĂZI

Folosirea cutiilor și a lăzilor pentru depozitare in sufragerie, dormitor și baie vor ține lucrurile organizate în încăpere fără a cheltui o avere. Dacă știi ce model să alegi in funcție de designul camerei, pot arăta chiar foarte estetic.
Raft papuci din tevi PVC
7. CONFECȚIONEAZĂ SUPORT DE PAPUCI DIN ȚEVI PVC

Acest truc este genial. Găsește țevi PVC care au mărimea potrivită pentru colecția ta de papuci (se recomanda 15 cm diametru), taie-le la lungimea potrivită pantofilor și lipește-le folosind lipici special. Simplu și ingenios.
Organizator pentru sertar
8. CUMPĂRĂ ORGANIZATOARE PENTRU SERTARE

Folosește aceste organizatoare pentru a păstra fiecare obiect la locul lui și pentru a știi exact unde să le găsești când ai nevoie. Optează pentru organizatoare transparente, conferă un aspect curat, acestea fiind aproape invizibile.
Sursa de inspiratie a articolului - CIL DESIGN (FACEBOOK)